Stažení programovacího prostředí

Uživatelský avatar
jrt
Příspěvky: 1789
Registrován: 17 úno 2013, 17:13

Re: Stažení programovacího prostředí

Příspěvek od jrt » 21 dub 2015, 10:25

Gratuluji! Na posměváčky nedejte a neváhejte se dál ptát, určitě se tu vždycky najde někdo, kdo kvalifikovaně poradí.
jrt
jederobot.cz, hobbyrobot.cz, profirobot.cz
edurobot.cz, robodoupe.cz

JuraS.
Příspěvky: 304
Registrován: 28 led 2015, 16:06

Re: Stažení programovacího prostředí

Příspěvek od JuraS. » 21 dub 2015, 10:52

To nebylo posmívání. Jen konstatování. Jako IT pracovník se setkávám s BFU dost běžně.

Uživatelský avatar
jrt
Příspěvky: 1789
Registrován: 17 úno 2013, 17:13

Re: Stažení programovacího prostředí

Příspěvek od jrt » 21 dub 2015, 12:40

Á, potrefená husa se ozvala. To já, jako strojař, elektrikář a elektronik se s BFU potkávám taky dost často. A hodně je jich právě mezi IT pracovníky... :)
jrt
jederobot.cz, hobbyrobot.cz, profirobot.cz
edurobot.cz, robodoupe.cz

JuraS.
Příspěvky: 304
Registrován: 28 led 2015, 16:06

Re: Stažení programovacího prostředí

Příspěvek od JuraS. » 21 dub 2015, 13:30

Moje specializace je bezpečnost IT, to znamená například i instalace software a zjistit co vlastně dělá v PC. Instalace, nastavení, řízení přístupu k informacím. V práci nepotřebuji bastlit blikající diody, pájet drátky k sobě. Používáme hotové výrobky a to takové co běžný člověk ani nekoupí. Třeba hw šifranty. Takže když něco potřebuji pro sebe tak se musím ptát jinde.

Uživatelský avatar
jrt
Příspěvky: 1789
Registrován: 17 úno 2013, 17:13

Re: Stažení programovacího prostředí

Příspěvek od jrt » 21 dub 2015, 14:11

No vidíš, a fin zas dělá něco jiného a potřebuje poradit v IT.
jrt
jederobot.cz, hobbyrobot.cz, profirobot.cz
edurobot.cz, robodoupe.cz

pgerla
Příspěvky: 376
Registrován: 11 dub 2013, 00:17

Re: Stažení programovacího prostředí

Příspěvek od pgerla » 21 dub 2015, 18:01

Já se hotovým modulům bráním jak čert kříži. Není těžké je zapojit, je obtížné je pochopit a nemožné upravit. Jinak IT co nemá praxi s hradly jako by nebyl.

JuraS.
Příspěvky: 304
Registrován: 28 led 2015, 16:06

Re: Stažení programovacího prostředí

Příspěvek od JuraS. » 16 čer 2015, 14:40

Když už se diskutovalo arduino. Máte někdo přehled (praktický, rozdíly si taky umím přečíst) jaký je rozdíl mezi poslední verzí 1.6.3 a verzí 1.0.5 ? Doma mám tu poslední ale v RPi je jen 1.0.5 (nebo taková nějaká). Jde mi o kompatibilitu kódu abych zbytečně něco neprogramoval na počítači a pak to nepůjde na RPi.

Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 1291
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: Stažení programovacího prostředí

Příspěvek od Dex » 16 čer 2015, 15:10

Tak teď nerozumím. RPi se programuje v ArduinoIDE? Psát programy pro Arduino na RPi není dobrý nápad např. kvůli rychlosti překladu.

Poslední verze je 1.6.4 a rozdílů oproti 1.0.5 je docela dost. Např. vyšší verze vestavěných knihoven, plno opravených chyb, podpora pro programování desek třetích stran atd.
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz | rxd.cz | codetory.cz

JuraS.
Příspěvky: 304
Registrován: 28 led 2015, 16:06

Re: Stažení programovacího prostředí

Příspěvek od JuraS. » 16 čer 2015, 15:32

asi jsem to napsal tak, že to po mě nikdo nepochopí. Dnes by jsi byl už druhý co se takto ozval, že mi nerozumí. Takže jinak a polopaticky:
v počítači doma (to je to velké pod stolem co má 10 ventilátorů, 4 jádra, 32gb ram a 750W zdroj) mám win7 64 bit a v něm arduino 1.6.4...v rpi což je raspberry pi b+ a to je minipočítač velikosti kreditky je debian a v něm je portováno arduino ve verzi 1.0.5.
A mě zajímá jestli když udělám celej kód pro řízení robota včetně knihoven na počítači (ten co je pod stolem) a pak to jen pošlu do RPI a spustím to na něm zda nebude problém s kódem, s knihovnami apod.
Jak jsem už psal. Na Rpi B+ bude arduino shield až ho naskladní (doufám, že brzo nechci být sponzor kohokoliv) a nikde jsem zatím nenašel informaci že se dá ten shield programovat přímo, našel jsem jen informaci jak se programuje přes rpi. Samo že vždy myslím IDE čili jeho programovací prostředí. Když to půjde přímo naprogramovat tak to půjde.

lojzik

Re: Stažení programovacího prostředí

Příspěvek od lojzik » 16 čer 2015, 16:13

Tak dopřednou kompatibilitu arduino nezaručuje, takže se problém vyloučit nikdy nedá. Samozřejmě záleží co v tom kódu bude a jaké knihovny se budou používat a to tady nikdo neví. Pokud nejsi schopný na RPi nainstalovat novější verzi, nainstaluj na PC tu starší. Nebo z RPi jen posílej hex co si vygeneruješ na PC

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti