Stažení programovacího prostředí

AlesH
Příspěvky: 323
Registrován: 25 úno 2013, 09:18

Re: Stažení programovacího prostředí

Příspěvek od AlesH » 22 čer 2015, 12:53

Ahoj. Klidně můžeš začít zmiňovanou sestavou. Na místě nákupu podle mne nezáleží, protože Arduino mi zatím fungovalo vždy, ať jsem ho koupil za draho nebo levno. I z Aukra nebo z Číny bylo vše OK.

P.S.: Pro jistotu jen upozorňuji na to, že BMP180 je senzor barometrického tlaku (takže tím nelze snadno měřit mechanické tlaky).

P.S.2: Pro experimentování také budeš potřebovat nepájivé pole a vhodné propojovací vodiče.

Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 1291
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: Stažení programovacího prostředí

Příspěvek od Dex » 22 čer 2015, 13:42

Já jenom upozorním, že u některých levných Arduin jsou falešné FTDI čipy a pak může být problém s ovladači (osobní zkušenost).
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz | rxd.cz | codetory.cz

JuraS.
Příspěvky: 304
Registrován: 28 led 2015, 16:06

Re: Stažení programovacího prostředí

Příspěvek od JuraS. » 22 čer 2015, 15:25

Dex píše:Já jenom upozorním, že u některých levných Arduin jsou falešné FTDI čipy a pak může být problém s ovladači (osobní zkušenost).
Potvrzuji. Klidně dám zadáčo (za radu či praktickou pomoc s naučením "jak pájet" ) jedno fungl nový arduino mega co mělo být v3 ale mě se vůbec nepodařilo ho dostat do windows7 64 bit ultimate. nešlo tak to neřeším, koupil jsem hned jiné...
btw. sestavu co jsi psal koupíš z číny cestou ebay tak za 300,- max...

Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 1291
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: Stažení programovacího prostředí

Příspěvek od Dex » 22 čer 2015, 18:41

U Arduino Mega stačí pohlídat, aby komunikaci po USB obstarávala samostatná malá ATmega. Prodejci se tím v aukcích obvykle chlubí a mají tam fotky té ATmegy :)
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz | rxd.cz | codetory.cz

JuraS.
Příspěvky: 304
Registrován: 28 led 2015, 16:06

Re: Stažení programovacího prostředí

Příspěvek od JuraS. » 23 čer 2015, 09:44

Dex píše:U Arduino Mega stačí pohlídat, aby komunikaci po USB obstarávala samostatná malá ATmega. Prodejci se tím v aukcích obvykle chlubí a mají tam fotky té ATmegy :)
Tomu nějak nerozumím, proto jsem vzal čínu sainsmart. přišlo to rovnou s kodem kdy blikala dioda takže to vypadá, že provádějí test. Je to dražší než ty modré číny ale i ty součástky tam jsou víc rovně napájené.

Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 1291
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: Stažení programovacího prostředí

Příspěvek od Dex » 23 čer 2015, 09:55

Stačí se podívat (nebo sem dát slušnou fotku) co za čip je poblíž USB konektoru. Jen u první verze Arduino Mega tam bylo FTDI a tam je pak riziko falešného čipu jak jsem psal.
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz | rxd.cz | codetory.cz

JuraS.
Příspěvky: 304
Registrován: 28 led 2015, 16:06

Re: Stažení programovacího prostředí

Příspěvek od JuraS. » 23 čer 2015, 10:15

neřeším, dám to zadarmo. ale nafotím a pošlu sem fotky...

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host