Stažení programovacího prostředí

fin
Příspěvky: 37
Registrován: 19 dub 2013, 15:24

Stažení programovacího prostředí

Příspěvek od fin » 18 dub 2015, 16:22

Chci začít s Arduinem a zasek jsem se už při stahování programovacího prostředí. Používám Windows XP a neumím anglicky.
Pro stahování jsou pro Windows 2 nabídky. - Windows installer
- Windows ZIP file for non admin installer
Poradí někdo? Nejsem příliš zdatný a rozdíl si jen domýšlim a nevím co použít.

pgerla
Příspěvky: 376
Registrován: 11 dub 2013, 00:17

Re: Stažení programovacího prostředí

Příspěvek od pgerla » 18 dub 2015, 18:28

Obsah obou balíčků je stejný, rozdíl je v příponě EXE - ZIP.
První zkus stáhnout ten Windows installer a na 99.99% ti na na WinXP proběhne instalace bez problémů jen odklepáváním "NEXT".
Pokud by ti to v 0.01% vypsalo, "Zadejte heslo správce počítače" tak pak druhá volba stáhnout ZIP a instalovat po rozbalení.

fin
Příspěvky: 37
Registrován: 19 dub 2013, 15:24

Re: Stažení programovacího prostředí

Příspěvek od fin » 18 dub 2015, 21:05

Stiskl jsem " Windows instalater"
na další straně mě nabízelo, abych přispěl na vývoj Arduina. Dole bylo:
$5 $10 $25 $50 OTHER (asi další).
JUST DOWNLOAD (asi jen ke stažení- )
Contribute & Download (asi Přispět a stáhnout)

Mám tedy stisknout JUST DOWNLOAD ?

Uživatelský avatar
jrt
Příspěvky: 1789
Registrován: 17 úno 2013, 17:13

Re: Stažení programovacího prostředí

Příspěvek od jrt » 18 dub 2015, 21:54

Ano!
jrt
jederobot.cz, hobbyrobot.cz, profirobot.cz
edurobot.cz, robodoupe.cz

fin
Příspěvky: 37
Registrován: 19 dub 2013, 15:24

Re: Stažení programovacího prostředí

Příspěvek od fin » 19 dub 2015, 14:26

Nestahuje to "Programovacího prostředí" jak v "Windows installer" nebo "Windows ZIP file for non admin install " .
Po stisku "JUST DOWNLOAD" nápis na chvíli změní barvu jinak nic. V PC soubor Arduino.exe není.

Bodie
Příspěvky: 110
Registrován: 05 kvě 2013, 17:52

Re: Stažení programovacího prostředí

Příspěvek od Bodie » 19 dub 2015, 15:12


fin
Příspěvky: 37
Registrován: 19 dub 2013, 15:24

Re: Stažení programovacího prostředí

Příspěvek od fin » 19 dub 2015, 19:16

Zkusil jsem odkaz od Bodie a načetli se mě do PC tyto soubory:
arduino-1.6.3-windows.exe
ARDUINO-1.6.3-WINDOWS.EXE-377C5D46.pf
ARDUINO-1.6.3-WINDOWS[1].EXE-2D87CE11.pf
Po spuštění prvního se ukázala v rámečku tabulka s nadpisem Arduino Setup: (asi) Licenční ujednání.
A pod ní tak 2 stránky textu, dole nápisy Cacel Agree.
Nedostanu se do nějakého maléru, když budu pokračovat .

AlesH
Příspěvky: 323
Registrován: 25 úno 2013, 09:18

Re: Stažení programovacího prostředí

Příspěvek od AlesH » 19 dub 2015, 22:12

Ahoj. Bez obav dej "Agree" ("souhlasím") a pak na případné další dotazy "Next" ("dále") až po "Finish" ("dokončit"). To je standardní průběh instalace PC programu v angličtině. Pokud ses s tím ještě nesetkal, tak musíš být opravdový začátečník.
Na ty instalace si zvykneš. Jak jsi na tom ale se základy programování? Např. pojmy jako "proměnné", "podmíněné příkazy" nebo "cykly"? Pokud jsi programováním zatím zcela "nedotčen", tak to budeš mít i s Arduinem dost těžké (i když nic moc jednoduššího už skoro neexistuje). Pomocí vzorových příkladů by ses ale do toho mohl dostat a i tady na fóru ti určitě někdo pomůže. Dej vědět jak pokračuješ.

JuraS.
Příspěvky: 304
Registrován: 28 led 2015, 16:06

Re: Stažení programovacího prostředí

Příspěvek od JuraS. » 20 dub 2015, 13:54

Příjde mi divné, že by se někdo proklikal internetem přes registraci na tomhle webu. Dokázal si najít forum a založit otázku a dělal by mu problém si stáhnout a nainstalovat arduino. Pak bych chtěl někoho takového vidět jak se bude probojovávat nastavením, stahováním knihoven, nedejbože instalací ovladačů. Například když v návodu k arduinu mega 2560 je psáno aby se nejprve odinstalovali původní FTDI ovladače. No a co mám dělat když mám FTDItinyUSB a další FTDI programátor pro kterého ty ovladače jsou nutné? A co když antivirus zareaguje ? Prostě BFU aby se pouštěl do takové věci je noční můra každého IT pracovníka. velmi reálný vtip

fin
Příspěvky: 37
Registrován: 19 dub 2013, 15:24

Re: Stažení programovacího prostředí

Příspěvek od fin » 21 dub 2015, 08:14

Mám nainstalováno. Děkuji AlesH, Bodie a jrt za pomoc.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host