mam problem s kompilaci v IDE 1.8.10

Uživatelský avatar
fulda
Příspěvky: 830
Registrován: 04 led 2016, 17:18

Re: mam problem s kompilaci v IDE 1.8.10

Příspěvek od fulda » 04 zář 2019, 20:44

Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.

daton
Příspěvky: 537
Registrován: 16 bře 2013, 16:12

Re: mam problem s kompilaci v IDE 1.8.10

Příspěvek od daton » 04 zář 2019, 21:29

Hmm tohle je asi stejná chyba ale mají ji tam na linuxu a tam mají i fix ale na Windows 10 jsem to tam nikde nenašel nebo špatně hledám a možná i čtu. Prosím mohl by jste mi někdo s dobrou znalostí angličtiny napsat česky jak to udělat (moje angličtina je zjevně slabší než jsem si myslel).
Jinak celý ten portable adresář s verzí 1.8.7 jsem smazal a znovu rozbalil tak že by v libraries nemělo být nic závadného.

...a stále to nejde :?

JiT
Příspěvky: 34
Registrován: 29 bře 2016, 08:52
Bydliště: Kladno (to u Prahy)

Re: mam problem s kompilaci v IDE 1.8.10

Příspěvek od JiT » 05 zář 2019, 10:07

Trochu jsem si početl v Arduino kódu...
Chyba je opravená v master branchi a asi se objeví v další verzi, což teprve bude 1.8.10.
Ještě ani 1.8.9 není na tuhle eventualitu připravená.
A teď o co jde. Během startu se z

Kód: Vybrat vše

preferences.txt
načtou hodnoty

Kód: Vybrat vše

target_package
a

Kód: Vybrat vše

target_platform
Podle těch se potom hledá cílová platforma. Když se nenajde, vylítne tahle ošklivost.

Takže to vypadá, že v preferencích máš něco, co není na Tvém stroji k dispozici.
V bug reportu zmiňovaný balíček arduino-avr-core by snad měl být součástí wokenního buildu.

Zkontroluj ten soubor v

Kód: Vybrat vše

%HOMEDRIVE%\%HOMEPATH%\AppData\Local\Arduino15

daton
Příspěvky: 537
Registrován: 16 bře 2013, 16:12

Re: mam problem s kompilaci v IDE 1.8.10

Příspěvek od daton » 05 zář 2019, 10:54

Moc dík za info ale ten arduino15 jsem hledal i klasickým vyhledáváním a nenašel. Problem ale může být u mne nenašel jsem totiž ani adresář AppData. Zkusím ještě pohledat zda není normálně neviditelný. Dle těch info co jsem četl na forech by se ten arduino15 měl smazat a s novu instalací by se tam měl nahlrát správný je to tak?

daton
Příspěvky: 537
Registrován: 16 bře 2013, 16:12

Re: mam problem s kompilaci v IDE 1.8.10

Příspěvek od daton » 05 zář 2019, 11:11

Jooo tak super povedlo se.
AppData jsem zviditelnil a skutečně tam byl Arduino15 adresář. Tak jsem ho otamtud celý odebral (pro jistotu jsem si ho zálohoval). No pak jsem vymazal portable verze nově přidané a zkusil jsem otevřít tu starou verzi co mi chodila a měl jsem ji jen přejmenovanou a hozenou jinde. no světe div se adresář arduino15 se vytvořil znovu a hlavně ide najelo bez problémů. Tak že potvrzeno když to nepůjde tak smazat arduino15.
Díky všem za reakce problém je tedy vyřešen :)

JiT
Příspěvky: 34
Registrován: 29 bře 2016, 08:52
Bydliště: Kladno (to u Prahy)

Re: mam problem s kompilaci v IDE 1.8.10

Příspěvek od JiT » 05 zář 2019, 11:42

Není potřeba mazat celý adresář, stačí v něm přejmenovat preferences.txt třeba na 2019-09-05-preferences.txt a máš najednou zálohu a čistý start.
Pak už ji jenom nějakým diffem zobrazíš, co je jinak a můžeš si drbat hlavu :o , co Ti kde chybí. :D
Do AppData by ses měl dostat třeba v cmd okně prostým cd. Alespoň tak jsem to udělal, když jsem tu chybu teď hledal.

daton
Příspěvky: 537
Registrován: 16 bře 2013, 16:12

Re: mam problem s kompilaci v IDE 1.8.10

Příspěvek od daton » 05 zář 2019, 17:21

Jo jo chvili jsem hledal kde zobrazit skryte soubory ale pak mě to trklo oni to daly nahoru do záložek, což jsem nečekal a hledal skryté umístení ve vlastnostech jak to bylo dříve. :D
Ještě jednou dík

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti