mam problem s kompilaci v IDE 1.8.10

Vladimir66
Příspěvky: 330
Registrován: 02 dub 2014, 15:30

mam problem s kompilaci v IDE 1.8.10

Příspěvek od Vladimir66 » 01 čer 2019, 06:58

Ahoj,

nainstaloval jsem si do Win10 IDE 1.8.10. Kdyz zkompiluji sketch, tak se program nejak divne prelozi.
napr. prestane fungovat knihovna "FreeTimerTone" (nefunguje zvuk z pieza)
pritom stejny sketch v IDE 1.8.5 (Win7) projde bez problemu.

mate nejake poznatky/zkusenosti ohledne posledniho IDE ?

-V66

PS za chvili to vypukne - RobotickyDen = 2019 ;

Vladimir66
Příspěvky: 330
Registrován: 02 dub 2014, 15:30

Re: mam problem s kompilaci v IDE 1.8.10

Příspěvek od Vladimir66 » 02 čer 2019, 21:57

vyreseno - problem byl ve stare knihovne. viz
https://bitbucket.org/teckel12/arduino- ... /wiki/Home

daton
Příspěvky: 540
Registrován: 16 bře 2013, 16:12

Re: mam problem s kompilaci v IDE 1.8.10

Příspěvek od daton » 04 zář 2019, 11:17

Zdravím všechny
ted jsem pár týdnů nebyl na IDE a nyní jsem na něm chtěl pracovat a ide mi nejdou spustit. Mám na PC naínstalované ide 1.8.5, 1.8.7 a ted i 1.8.9 vše jsou to verze neinstalační tedy portable. ta první 1.8.5 je jeidná co stále funguje a jde spustit. 1.8.7 jsem tam měl už pul roku paralelně s 1.8.5 a vše fungovalo naprosto bez problému a najednou nejde spustit.V okamžiku kdy se inicializují desky ve zaváděcím logu to spadne a je hotovo. Stahnul jsem si proto novou verzi 1.8.9 no a to je to samé opět v okamžiku inicializace desek to spadne. Zajímavé je že ta 5 funguje stále. nemáte někdo zkušenost s tímto problémem případně nevěděl by jste mi někdo poradit co s tím? Firewall i antivil už jsem zkoušel a ti to nedělají,
aktualizace
nejde mi spustit 1.8.9 ani v plně instalační verzi

DavidO
Příspěvky: 772
Registrován: 01 kvě 2013, 21:27

Re: mam problem s kompilaci v IDE 1.8.10

Příspěvek od DavidO » 04 zář 2019, 12:56

Zkus pustit z příkazové řádky (abys viděl textový výstup) program arduino_debug.exe, měl by být tamtéž, co je to normální arduino.exe. Jeho výpisy můžou něco důležitého napovědět, i kdyby jen to, v které fázi to sebou řízlo. Výstup nám sem nakopíruj, uvidíme.
Taky může být nějaký problém s Javou, neudála se ti nějaká její aktualizace nebo tak něco?
A taky to může být i spojené s pokusem o nalezení aktualizací. Máš to připojené v tu chvíli k síti? Teda ono by to mělo nastartovat i bez sítě, ale "mělo nastartovat" a "nastartuje" nemusí být to samé.

PS: Ale problém s kompilací to není, že?

daton
Příspěvky: 540
Registrován: 16 bře 2013, 16:12

Re: mam problem s kompilaci v IDE 1.8.10

Příspěvek od daton » 04 zář 2019, 15:55

Ahoj dík za rychlou reakci ale bohužel když nastartuji ten debugg tak chviku běží příkazový řádek a objeví se tam něco jako body možná tak 6 bodu za sebou (je to hned na začátku tedy se tam zobrazí tak 10 řádklů a než stihnu odečíst co to napsalo tak se okno zavře a bohužel nevím jak jej vyvolat zpět a kouknout se do něj. Jinak na netu jsem připojený skoro stále. Javu jsem již dlouho neupgardoval tedy pokud se neaktualizuje sama na pozadí abych o tom nevěděl tak já s ní nic nedělal. Před tím měsícem vše šlapalo jako hodinky a ted nic a zajímavé je že ta portable verze 1.8.5 stále funguje a odtatní ne. Přijde mi to že tam něco změnily a už se to nerozumí s mími windows. Ale jak postupovat dál nevím jedině zkusit vyvolat to zavřené okno příkazového řádku.

daton
Příspěvky: 540
Registrován: 16 bře 2013, 16:12

Re: mam problem s kompilaci v IDE 1.8.10

Příspěvek od daton » 04 zář 2019, 15:59

Jo a ještě něco vyskočilo na mne okno že windows defender zablokoval některé balíčky od Javy tak jsem povolil jak privátní tak veřejné ale moc to nepomohlo a v tom příkazovém řádku je to při přípravě desek pak naskočí těch asi 6 desek a tam to spadne

Uživatelský avatar
gilhad
Příspěvky: 188
Registrován: 29 kvě 2015, 00:36
Kontaktovat uživatele:

Re: mam problem s kompilaci v IDE 1.8.10

Příspěvek od gilhad » 04 zář 2019, 16:38

jak spoustis ten debug? Pokud ve windows poklepes na ikonku, po skonceni zavre okno, pokud spustis nejaky ten cmd a v nem prez cd neco vlezes do adresare a pak spustis ten debug z prikazove radky, tak by se okno zavrit nemelo

DavidO
Příspěvky: 772
Registrován: 01 kvě 2013, 21:27

Re: mam problem s kompilaci v IDE 1.8.10

Příspěvek od DavidO » 04 zář 2019, 16:41

To musíš pustit z okna s příkazovým rádkem a ne z toho pidieditníčku vlevo dole. Hledej ve windowsí nabídce programů příkazový řádek (nevím jak se to přesně jmenuje, nemám česká Windows), anebo pusť přes okno+R příkaz cmd a tam teprv ten arduino_debug.exe.
Můžeš mít nějak pošahanej konfigurační soubor, který nové verze IDE zmate a stará ignoruje.

daton
Příspěvky: 540
Registrován: 16 bře 2013, 16:12

Re: mam problem s kompilaci v IDE 1.8.10

Příspěvek od daton » 04 zář 2019, 18:45

Jo cmd jsem měl puštěné tedy příkazová řádka běžela no a pak jsem pustil ten arduino_debug.exe
no a stejně to zmizelo. Příkazová řádka je v záložce system windows. Ale jo spustil jsem debug příímo z otevřené konzoly a tady je výsledek
obr.png
No ale nevím jestli se z toho dá něco vyvěštit.

DavidO
Příspěvky: 772
Registrován: 01 kvě 2013, 21:27

Re: mam problem s kompilaci v IDE 1.8.10

Příspěvek od DavidO » 04 zář 2019, 19:41

Je mi sice trochu divný, že by to způsobilo pád, ale Arduino IDE je Arduino IDE, tak to je možný. Začni tím, že se podíváš, co máš v adresáři C:\Users\Jarmil\Documents\Arduino\libraries\ZZNavic . Já bych si tipnul, že tam bude něco navíc ;-) tak to odsuň jinam, aby to nebylo v adresáři libraries.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti